Regler og skemaer til nye politiske lister og partier

Når man beder om information om, hvordan man opstiller en ny liste eller et nyt parti. Så kan man naturligvis finde teksten, hvori der intet står om et særskilt skema fra dengang, man også havde skrivemaskiner.

Nå, men efter en henvendelse til Økonomi- & Indenrigsministeriet den 26. juni, finder man ud af, at der er ved at blive udfærdiget et skema, som er færdig ultimo juni…

Hm, der er på daværende tidspunkt 4 dage til – og der er gået 4 år siden, man sidst talte om næste valg.

Efter yderligere 10 dage modtager man et brev, som kan ses her.

Vådt og gennemblødt – man skulle tro det var sved, siden det har taget 10 dage, at få den kuvert afsted. Og hvorfor skal det over kommunen, og hvorfor kan det ikke komme digitalt fra ministeriet?

Det finder man ud af, fordi det er så gammeldags, at man ikke tror sine egne øjne…

Et skema som skal udfyldes med blokbogstaver eller MASKINSKRIFT !!!!

Det er totalt til grin i 2017. Alt skal meddeles myndighederne digitalt og alt med personnumre og andet følsomt indhold skal sendes krypteret og via E-boks. Men her skal folk skrive på en lang liste, hvor alle de andres CPR-nummer også står opført. Gad vide om det overhovedet er lovligt i henhold til Persondataloven.

Skemaet kan ses Kandidatliste-skema-blankt, men det må ikke benyttes, da det skal være det totalt regngennemvædede og ikke en langt bedre “kopi” lavet digitalt – og i øvrigt med et totalt identisk udseende.

Man undres – og tænker der må være sket en fejl og det er fra 1977 eller deromkring inden vi fik computere og internet.Men nej. Den er skam god nok. Og når man tænker på, at der er brugt 4 (FIRE) år på det, så kan man da undres over, at de i det mindste ikke har skrevet valgdatoen ind i skemaet. Den er trods alt ens for alle kommuner og regioner…

Jeg synes, det er imponerende, at man ikke kan lave en digital løsning til et kommunalt valg eller regionalt valg, når man kan til et nationalt valg til Folketinget. Altså – man kan bruge en digital formular til at skaffe stillere til et nyt parti. Her er der endda tale om 22.000-23.000 – til et kommunalt valg er der tale om 25 – og 50 i de større byer.

Tro nu ikke jeg laver en aprilsnar med dig. Du kan se vejledningen Vejledning til opstilling af nye lister-red – og konstatere, at man først kan melde sig til som ny liste – efter den 13. september – og senest den 3. oktober kl. 12:00. Det vil sige at valgmateriale med listebogstav TIDLIGST kan fås den 4. okober.

Herefter kommer en produktions- og promotionsopgave, som skal lykkes på ca. 6 uger.

Det er godt, vi har et demokrati. Men det kunne være fedt, hvis det også var lidt fremsynet og tog fx den slags sager seriøst og behandlede dem efterhånden som de indløb, og med en smule konduite.

Kalender

juli 2024
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031