Gennemsigtighed vs skjult dagsorden

Gennemsigtighed
Alle ting, som kommunen beskæftiger sig med, skal være præget af åbenhed og gennemsigtighed. Det betyder, at enhver, som måtte have interesse i en hvilken som helst sag, skal kunne få de ønskede oplysninger uden unødvendig forsinkelse. Ved at lægge alt åbent frem undgår man rygtedannelser og diskussioner om, hvorvidt der er rent trav hele vejen rundt om en sag.
Sager, der er beskyttet af persondataloven, skal åbnes præcist så meget, som loven tillader. Det vil sige, at fx de enkelte byrådsmedlemmers vederlag skal være offentligt tilgængelige – således at det ikke kun er småbeløbene fra forskellige bestyrelser, der er tilgængelige. Man skal naturligvis sløre CPR-nummer, men informationerne i sager skal være offentligt tilgængelige.
Ligeså skal emner, der har mere almen interesse være frit tilgængelige, således at gennemsigtigheden i beslutninger taget af byråd eller forvaltning altid kan skaffes til veje på forespørgsel.

Skjult dagsorden

Den skjulte dagsorden kan kun betragtes som dårlig samvittighed, eller at noget ikke er gået helt, som det er oplyst i fx medierne eller til personer, som måtte ønske at vide, hvad der er foregået i egen sag eller en sag af almen interesse.
Den skjulte dagsorden er samtidig med til at skabe myter, rygter og konspirationsteorier samt mistillid til dem, der sidder på magten – uanset om det er administrativt eller politisk.

Kalender

januar 2023
M T O T F L S
« jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031