Sandhed vs spin

Sandhed
Det er helt uden sammenligning vigtigt, at borgere og virksomheder kan stole på de informationer, der tilflyder fra kommunen og de underliggende offentlige virksomheder som fx forsyning, REFA og Business LF.
Det er af største væsentlighed, at der ikke videregives oplysninger – såvel mundtligt som skriftligt – der er afgivet for at sløre virkeligheden.
Borgere, virksomheder og organisationer skal kunne stole på, at der ikke ligger taktiske eller personlige interesser bag de oplysninger, de får. På den måde sikres, at aktindsigt ikke er noget, man skal frygte og ikke noget, der kan skade kommunen.

Spin
Vi ved alle, at spin ofte er brugt. Men spin er udelukkende et røgslør over de faktiske informationer.
Hvis nogen person tages i manipulation med sandheden og de fremsatte oplysninger, bør der være en alvorlig påtale og med mulighed for yderligere sanktioner.
Sanktionerne skal naturligvis være af forskellig karakter, men det skal på ingen måde være gratis at snyde på vægten for – sagt lidt populært – at “redde sin egen røv”.
Sanktionen kunne eksempelvis være en degradering eller fratagelse af fx løntrin, fyring eller lignende, hvis det er grove tilfælde.
Er det en politiker, bør der være mulighed for at fratage vedkommende fx en udvalgspost/formandspost, idet politikere ikke kan fyres.

Kalender

december 2023
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031