Innovativ tankegang vs vanetænkning

Innovativ tankegang
Hver gang et problem opstår, eller en opgave skal løses, er det helt essentielt, at der tænkes i nye muligheder. Det kan koste lidt tid, men vi – hermed mener jeg Lolland Kommune og kommunens borgere og virksomheder – kommer aldrig foran noget sted ved blot at gøre, som vi plejer eller følge i andres fodspor.
Innovativ tankegang kræver, at der på alle niveauer startes med at se på løsningsmuligheder. Først når den bedste løsning er fundet, skal der arbejdes på økonomi.
Her er det vigtigt at få så mange involveret, at der kan findes både en god og en økonomisk løsning. Det betyder, at man ikke bare skal købe den letteste løsning.
Vi skal i den grad udfordre os selv og den måde, vi hidtil har løst og tænkt opgaverne på.

Vanetænkning
At tænke i “plejer-udgaver” vil altid føre til tilbagegang. Det er udfordringerne, der giver det bedste resultat. Vanetænkningen finder altid – som vand – den letteste vej.
Det duer ikke i en tid og i en organisation, der skal udvikles for at få den fremgang, der skal danne grundlaget for dens fremtidige eksistensberettigelse.
Vanetænkning gør såvel medarbejdere, ledere, politikere, virksomheder og borgere ligeglade og immune over for alt, hvad man hører og oplever.Vanetænkning betyder også en slags metaltræthed og mentaltræthed, som ikke er en løsning, men en tilstand, der skal ændres på.

Kalender

juli 2024
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031